Pages

Thursday, April 11, 2013

Annemin kek tarifi


7 yumurta
1 nescafe fincanı şeker
1 paket vanilya
Tuz
2 Türk kahvesi fincan su (veya 1 kahve fincanı su)
2 Türk kahvesi sıvı yağ (veya 1 kahve fincanı sıvı yağ)
2 nescafe fincanı un
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı kakao
100 gr ceviz
Pudra şekeri

Ben yumurtaları buz dolaptan bir gece önceden çıkartım, kek kabarması için yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.


Yumurtaların sarıları bir kaba alın ve akları ayrı bir kaba alın.


Yumurta sarıları olan kaba şekeri, vanilyayı. suyu, biraz tuz ekleyin ve mikser ile iyice çırpın.






Sıvı yağı ve unu ekleyip bir tur mikserle çırpın.




Yumurtanın akları olduğu kaba 2 yemek kaşığı şeker ekleyin ve mikserle iyice çırpın.


Akları sarıların ustune dokun ve yumuşak cıvık hamur kıvamı alana kadar kaşıkla karıştırın.


Ben iki 20 cm lik kek kalıbı kullandım, bir tane 28 cm lik kek kalıbı kullanabilirsiniz.  Yağladınız kalıba hamurun yarısını dökün.


Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptaki diğer beyaz kek hamurun üstüne dökün.


Kalıbın üzerine kakaolu harcı gezdiriyoruz. Kürdanla kakaolu kısımı karıştırarak şekil verebilirsiniz.


Üzerine cevizi ekleyin.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürüyorsunuz ve 35 ya da 40 dakika kadar pişiriyorsunuz


Soğuyan keki üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun...



Sunday, March 31, 2013

Hediye

Bu hafta Ülker Hero Baby den bir hediye geldi. Metal bir ve kutu ve içinde devam sütü 3 numara, 9 aydan sonra veriliyor bebişlere :).
9 nisanda bebeğim 9 ay yapıyor, sütü o zaman deneriz. Teşekkürler Ülker Hero Baby.



Saturday, March 23, 2013

Tatlı acılı soslu tavuk

3 tavuk but
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
2 yemek kaşığı barbeque sosu
1 yemek kaşığı chili sosu
2 tatlı kaşığı tavuk harcı
Sıvı yağ


Butları 2 ye ayırın ve tüm malzemeleri alıp bir kaba alıp karıştırın. Buzdolapta 3 saat bekledikten sonra  fırın tepsisine dizin ve fırında 200 derecede 40 dakika pişirin. Afiyet olsun...






Friday, March 15, 2013

Fırında biberiyeli tavuk

500 gr. patates
340 gr. konserve mantarı
2 parça tavuk but
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Biberiye, tuz, karabiber

Patatesleri soyup halka halka kesin. Yağlanmış bir borcama patatesleri dizin, üzerilerine biraz biberiye serpin, sonra mantarları dizin.



Tavuk butları parçalayın ve patateslerin üzerine dizin. Küçük bir kasede sıvı yağ, biberiye, tuz ve karabiber koyun, karıştırın, tavukların ve patateslerin üzerine dokun. Son olarak 1 su bardağı su ekleyin.


Fırında 200 derecede tavuk kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...



Monday, March 4, 2013

Köfte kızartması

300 gr. kıyma
9-10 dal maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
4 dilim ekmek içi
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Sıvı yağ


Kaba koyduğumuz kıymanın üzerine yumurta kırıyoruz. Daha sonra suyla ıslatıp yumuşattığımız ekmek içleri ilave ediyoruz. Soğanı rendeleyip, maydanozları inçe inçe kıyıp köfte harcına ilave ediyoruz. En sonra tuz, karabiber, kimyon ilave edip iyice yoruyoruz. Daha sonra istediğimiz şekil verip bol yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun...