Pages

Sunday, February 7, 2016

Fırında bütün tavuk tarifi

1 adet bütün tavuk 
1 limon 
1 adet tavuk harcı
Sıvıyağ
10 - 15 Karanfil
1 bardak su



Tavuğu yıkayın ve kurulayın Once tavuğunuzun sırt derisini hafifce gevşeterek deri ile etin arasına (deriyi yırtmadan gidebildiğiniz kadar giderek) sıvıyağ sürün Aynı işlemi goğüs ve but kısımlarınada uygulayın Kalan sıvıyağ tavuğun üst derisine ve icine sürün Tavuk harcını tavuğun üst derisine ve icine sürün 


Bir catalın yardımıyla limonu delin ve karanfileri limona batırın  limonu tavuğun icine koyun 



Hazırladığınız tavuğu fırın kabına yerleştirin ve yanına suyu dokun 200 derece fırında 60-70 dakika bırakın Kızaran tavuğunuzu sıcak servis yapın Afiyet olsun






No comments:

Post a Comment