Pages

Monday, March 3, 2014

Salçalı tavuk sote

1 tavuk göğüs
1 kırmızı biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Tavuk göğüsünü kuşbaşı ve kırmızı biberi küp küp şekilde doğrayın.



Tencereye tereyağı ve salçayı koyun.


Sonra küp küp doğradınız biberi koyun ve karıştırın.


Tavuk etlerini koyun ve karıştırarak kavurun. 


Baharatların da katıp tencerenin ağzı kapalı şekilde etler pişene kadar pişirin. Her zaman tavuk sotenin yanında pilav yapıyorum, birlikte çok yakışıyorlar.  Afiyet olsun...










Saturday, February 8, 2014

Yayla çorbası


4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
8 su bardağı et suyu
Nane
Pul biber
Tuz
Zeytinyağı


Pirinçleri 2 su bardağı et suyu ile şişene kadar pişirin.


Yumurta, un ve yoğurdu bir kasede çırpın. Kalan 6 su bardağı et suyunu pirinçlere ekleyin.


Yumurtalı harcı yavaş yavaş pirinçlerle karıştırın. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra tuzu ayarlayın.


Zeytinyağında pul biber ve nane yakıp çorbaya karıştırın. Afiyet olsun...



Tuesday, January 7, 2014

Tavuk soslu makarna

Biz ailecek makarnayı çok severiz, her hafta makarna pişiririm, favorimiz peynirli makarna ama çeşitli soslarla makarnayı severiz. Bu tarifi makarnanın paketin arkasında buldum, biz sevdik umarım sizde seversiniz.

1 paket makarna
200 gr. tavuk göğüs
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 sivri biber
1 soğan
Sıvı yağ, tuz ve karabiber

Sıvı yağı ekleyerek küp  şeklinde kesilmiş tavuk göğüsü kavurun.


Tavuk suyunu bırakınca soğanı ve salçayı ekleyin.


Küp şeklinde doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.




Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın, pişmiş olduğunda süzün ve sos ile karıştırarak servis edin. Afiyet olsun...



Monday, November 18, 2013

Friday, November 8, 2013

Güveçte tavuk tarifi

4 kişilik

400 gr. tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
400 gr. mantar
1 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber

Üzeri için:
Kaşar peyniri
Maydanoz


Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.


Sonra salçayı ekleyip karıştırın.


Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ekleyin ve çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun.


Küp doğranan domatesleri, sivri biberi ve mantarı ekledikten sonra kısık ateşte 30 dk. pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.



Pişen yemeği güveç kabına alın, üzerine kaşar dilimleri serpin ve fırına koyun.


Üzeri kızarınca fırından çıkarın inçe kıyılmış maydanoz serpin ve servise hazır. Afiyet olsun...