Pages

Tuesday, January 7, 2014

Tavuk soslu makarna

Biz ailecek makarnayı çok severiz, her hafta makarna pişiririm, favorimiz peynirli makarna ama çeşitli soslarla makarnayı severiz. Bu tarifi makarnanın paketin arkasında buldum, biz sevdik umarım sizde seversiniz.

1 paket makarna
200 gr. tavuk göğüs
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 sivri biber
1 soğan
Sıvı yağ, tuz ve karabiber

Sıvı yağı ekleyerek küp  şeklinde kesilmiş tavuk göğüsü kavurun.


Tavuk suyunu bırakınca soğanı ve salçayı ekleyin.


Küp şeklinde doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.




Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın, pişmiş olduğunda süzün ve sos ile karıştırarak servis edin. Afiyet olsun...



Monday, November 18, 2013

Friday, November 8, 2013

Güveçte tavuk tarifi

4 kişilik

400 gr. tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
400 gr. mantar
1 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber

Üzeri için:
Kaşar peyniri
Maydanoz


Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.


Sonra salçayı ekleyip karıştırın.


Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ekleyin ve çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun.


Küp doğranan domatesleri, sivri biberi ve mantarı ekledikten sonra kısık ateşte 30 dk. pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.



Pişen yemeği güveç kabına alın, üzerine kaşar dilimleri serpin ve fırına koyun.


Üzeri kızarınca fırından çıkarın inçe kıyılmış maydanoz serpin ve servise hazır. Afiyet olsun...




Saturday, October 19, 2013

Beşinci hastalık

Beşinci hastalık veya parvovirus B19 virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır, http://www.webanne.com/besincihastalik.html
Bizde her şey burun akıntısıyla ve halsizlikle başladı. Birinci gün kendi doktorumuza gittik gribal enfeksiyon dedi ilaç yazdırdı ve bizi gönderdi. Aynı gün akşam ustu ateş başladı, ilk önce 38 dereceye kadar çıktı, oğluma iburofen verdikten sonra ateşi duştu, 6 saat sonra oğlumun ateşi yeniden çıktı yeniden ilaç verdim ve ateşi duştu, her 6 saate ateşi çıkıyordu ilaçlarla ve ılık duşla düşürüyorduk.
İkinci gün akşam ustu oğlumun ateşi 39 dereceye kadar cıkınca hemen acile koştuk orada ateş düşürucu ilaçlar verdiler, gribal enfeksiyon dediler ve bizi eve gönderdiler.
Üçüncü gün sabah oğlumun ateşi 39,7 olunca kendi doktorumuzu aradık bize antibiyotik önerdi, 2 tane novosef iğne. Ayni gün oğluma ilk iğneyi Medisu Hastanesinde yaptırdıktan sonra oğlum rahatladı, ikinci iğneyi hastalığın dördüncü gününde yaptırdık.
Dördüncü gün akşam ustu oğlumun yüzüne ve vücuduna kırmızı minicik hafif kabartılı lekeler oluştu, biraz paniğe girdik, hemen doktorumuzu aradık ve o bize beşinci hastalık olduğunu söyledi.
Bugün yedinci gün döküntü geçiyor, oğlum iyi çok şukur, ama o antibiyotik kullandığımız için pişmanım :(.






Wednesday, October 2, 2013

Bran Kalesi

Ağustos ayında 2 hafta için Romanya ya benim aileme tatile :) gittik, ailemi cok özlemişim, memleketimi, kara denizi şehirimi ve ıhlamur ağaçların altında gezmeye cok özlemişim. Ailemle bir kaç gün kaldık, dinlendik sonra 3 gün için sıcaktan dağlara kaçtık.
İlk günde Bran Kalesini (Drakulanın Şatosunu) ziyaret ettik, kale ile ilgili bütün bilgiler bu linkte Bran kalesi






Diğer Bran Kalesindeki resimlerimiz burada: https://www.facebook.com/lale.ozler/media_set?set=a.10201710770063420.1073741829.1005335227&type=3

Saturday, September 21, 2013

Elmalı kek

3 yumurta
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt
4 elma
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurtaları ve şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar çırpın.


Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı ilave edin.


Unu, kabartma tozu ile harmanlayın ve yumurtalara ekleyerek karıştırın.


Elmalarının kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Hamura ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.


Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.


180 derece ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun...