Pages

Sunday, July 7, 2013

İlk traş

Bu yazıyı biraz geç yazdım, bebeiş geçen hafta tıraş oldu, ama bilgisayarımda virus vardı, bilgisayara format attım yeni bir antivirus programı yükledim... biraz zaman aldı ama artık yeniden yazılara devam :)
Bunu hep yazmak istedim... önce.... ve sonra :)

Önce


Veeeee sonra




Friday, June 21, 2013

Resimler

Evin içinde sürünüyoruz... minik göbuş ile yerleri süpürüyoruz







Ve küçük bir video burada yükleyemedim, hala anlamadım nasıl yapılıyor...







Tuesday, June 11, 2013

Etli biber dolması tarifi

Dolmalık biber
200 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
2 orta boy domates
1 büyük boy kuru soğan
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkartıp yıkayın.


Soğanı ince kıyın, kıymayı, salçayı, inçe kıyılmış maydanozu ve pirinci sırasıyla koyup karıştırın.

Biberlerin içini fazla sıkıştırmadan içle doldurun ve domatesle kapak yapın, tencereye biberlerin ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin.



1,5 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin, yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte pişirin, pirinçlerin tadına bakın pişmemişse sıcak su ekleyin. Üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun...



Tuesday, May 28, 2013

Fırında patates musakka tarifi

Fırında patates musakka için gerekli malzemeler:
Yarım kilo patates
200 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un

Üzeri için:
Kaşar peyniri

Patates ve soğanları soyup küp şekline doğrayın. Orta boy tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Soğanları tencereye ilave edip rengi değişene kadar kavurun.


Salça ve kıymayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.


Doğranmış patatesleri tencereye ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Damak tadınıza uyacak kadar tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Tencereye ocaktan indirip ılınması için bekletin.


Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye gerekli malzemeleri alın. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Patatesi ısıya dayanıklı derin bir borcama alın.


Üzerine beşamel sosu dökün.


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Borcamı fırından çıkarıp üzerini kaşar peyniriyle kaplayın. Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin.


Kaşar peynir eridiğinde musakkayı fırından çıkarın. Afiyet olsun...


Sunday, May 12, 2013

Annem

Anneler günü kutlu olsun güzel anneciğim benim, ellerinden öperim anneciğim... seni çok seviyoruz...