Pages

Tuesday, May 28, 2013

Fırında patates musakka tarifi

Fırında patates musakka için gerekli malzemeler:
Yarım kilo patates
200 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un

Üzeri için:
Kaşar peyniri

Patates ve soğanları soyup küp şekline doğrayın. Orta boy tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Soğanları tencereye ilave edip rengi değişene kadar kavurun.


Salça ve kıymayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.


Doğranmış patatesleri tencereye ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Damak tadınıza uyacak kadar tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Tencereye ocaktan indirip ılınması için bekletin.


Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye gerekli malzemeleri alın. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Patatesi ısıya dayanıklı derin bir borcama alın.


Üzerine beşamel sosu dökün.


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Borcamı fırından çıkarıp üzerini kaşar peyniriyle kaplayın. Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin.


Kaşar peynir eridiğinde musakkayı fırından çıkarın. Afiyet olsun...


Sunday, May 12, 2013

Annem

Anneler günü kutlu olsun güzel anneciğim benim, ellerinden öperim anneciğim... seni çok seviyoruz...



Saturday, May 11, 2013

Kayınvalidemin mantarlı tavuk

Çok kolay bir yemek, hemen oluyor ve çok lezzetli.

1 tavuk goğüs
2 soğan
5 diş sarımsak
250 gr. mantar
3 patates
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Sıvı yağ


Tavuklar, mantarlar, soğanlar ve patatesler küp küp doğrayın. Tavukları sıvı yağ ile ocağa koyun, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun, doğranmış soğanları ve diş sarımsakları ekleyin. Bu arada doğranmış patatesleri başka bir tencerede kızartın.


Soğanlar pembeleşince mantarları ekleyin.


Mantarlar suyu bıraktıktan sonra kızarmış patatesleri ekleyin. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve su çekilene kadar pişirin.

Afiyet olsun...


Friday, May 3, 2013

Bizim diş buğday partimiz

 Aslında anlatacak çok şey yok, aramızda küçük bir diş buğday partisi yaptık. Kayın validem buğdaydan diş dirgiti yaptı, hayatımda ilk sefer yedim. Eline sağlık annecim, çok güzel oldu...
Babaanneyle birlikte misafirleri beklerken...


Kamerayla film çektim ama buraya koymaya beceremedim, youtube koydum, adres budur:
https://www.youtube.com/watch?v=lh1Elcc6LCw





Wednesday, April 24, 2013

Kermes

"Muratpaşa lisenin yanında buyuk bir kermes var" dedi eşim "Erzurum'un cağ kebabı varmış, gidelim görelim yiyelim"  dedi (eşime "et, kebap" desen hiçççç dayanmaz :))). "Gidelim" dedim, hazırlandık ve evden çıktık.







Kermes den resimler.








Meşhur Erzurum'un cağ kebabı.







Sunday, April 14, 2013

Uçurtma festivali

Bugün pazar 14 nisan  http://antalyacentral.com/ Konyaaltında deniz kıyısında düzenledi uçurtma festivaline katılmaya karar verdik. Orada saat öğlen 2 gibi olmalıydık o yüzden sabah kalktım bebişe kahvaltını yedirdim, uyuttum ve hemen bir elmalı kek yaptım. 12 gibi hazırlanmaya başladık, kekimizi aldık, çayımızı yaptık pastane den biraz börekte alacağız ve yiyeceklerimiz hazır, tabii ki de uçurtmamızı da aldık :). Bu arada bebiş uyandı ona biraz süt içerdim ve hazırlanmaya başladık.



















Çok güzel bir gün geçirdik, 2 den 5 e kadar oradaydık, güneşlendik, uçurtmamızı uçurduk :), bebiş için çok iyi oldu biraz evden cıktı ve temiz hava aldı. İnşallah hasta olamaz.