Saturday, June 1, 2013
Tuesday, May 28, 2013
Fırında patates musakka tarifi
Fırında patates musakka için gerekli malzemeler:
Yarım kilo patates
200 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Patates ve soğanları soyup küp şekline doğrayın. Orta boy tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Soğanları tencereye ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
Salça ve kıymayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Doğranmış patatesleri tencereye ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Damak tadınıza uyacak kadar tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Tencereye ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye gerekli malzemeleri alın. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Patatesi ısıya dayanıklı derin bir borcama alın.
Üzerine beşamel sosu dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Borcamı fırından çıkarıp üzerini kaşar peyniriyle kaplayın. Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin.
Kaşar peynir eridiğinde musakkayı fırından çıkarın. Afiyet olsun...
Yarım kilo patates
200 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Patates ve soğanları soyup küp şekline doğrayın. Orta boy tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Soğanları tencereye ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
Salça ve kıymayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Doğranmış patatesleri tencereye ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Damak tadınıza uyacak kadar tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Tencereye ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye gerekli malzemeleri alın. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Patatesi ısıya dayanıklı derin bir borcama alın.
Üzerine beşamel sosu dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Borcamı fırından çıkarıp üzerini kaşar peyniriyle kaplayın. Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin.
Kaşar peynir eridiğinde musakkayı fırından çıkarın. Afiyet olsun...
Labels:
besamel sosu,
fırında patates musakka,
kıyma,
musakka,
patates
Location:
Antalya, Türkiye
Sunday, May 12, 2013
Annem
Anneler günü kutlu olsun güzel anneciğim benim, ellerinden öperim anneciğim... seni çok seviyoruz...
Saturday, May 11, 2013
Kayınvalidemin mantarlı tavuk
Çok kolay bir yemek, hemen oluyor ve çok lezzetli.
1 tavuk goğüs
2 soğan
5 diş sarımsak
250 gr. mantar
3 patates
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Tavuklar, mantarlar, soğanlar ve patatesler küp küp doğrayın. Tavukları sıvı yağ ile ocağa koyun, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun, doğranmış soğanları ve diş sarımsakları ekleyin. Bu arada doğranmış patatesleri başka bir tencerede kızartın.
Mantarlar suyu bıraktıktan sonra kızarmış patatesleri ekleyin. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve su çekilene kadar pişirin.
Afiyet olsun...
1 tavuk goğüs
2 soğan
5 diş sarımsak
250 gr. mantar
3 patates
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Tavuklar, mantarlar, soğanlar ve patatesler küp küp doğrayın. Tavukları sıvı yağ ile ocağa koyun, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun, doğranmış soğanları ve diş sarımsakları ekleyin. Bu arada doğranmış patatesleri başka bir tencerede kızartın.
Soğanlar pembeleşince mantarları ekleyin.
Mantarlar suyu bıraktıktan sonra kızarmış patatesleri ekleyin. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve su çekilene kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Friday, May 3, 2013
Bizim diş buğday partimiz
Aslında anlatacak çok şey yok, aramızda küçük bir diş buğday partisi yaptık. Kayın validem buğdaydan diş dirgiti yaptı, hayatımda ilk sefer yedim. Eline sağlık annecim, çok güzel oldu...
Babaanneyle birlikte misafirleri beklerken...
Kamerayla film çektim ama buraya koymaya beceremedim, youtube koydum, adres budur:
https://www.youtube.com/watch?v=lh1Elcc6LCw
Babaanneyle birlikte misafirleri beklerken...
Kamerayla film çektim ama buraya koymaya beceremedim, youtube koydum, adres budur:
https://www.youtube.com/watch?v=lh1Elcc6LCw
Wednesday, April 24, 2013
Kermes
"Muratpaşa lisenin yanında buyuk bir kermes var" dedi eşim "Erzurum'un cağ kebabı varmış, gidelim görelim yiyelim" dedi (eşime "et, kebap" desen hiçççç dayanmaz :))). "Gidelim" dedim, hazırlandık ve evden çıktık.
Kermes den resimler.
Meşhur Erzurum'un cağ kebabı.
Sunday, April 14, 2013
Uçurtma festivali
Bugün pazar 14 nisan http://antalyacentral.com/ Konyaaltında deniz kıyısında düzenledi uçurtma festivaline katılmaya karar verdik. Orada saat öğlen 2 gibi olmalıydık o yüzden sabah kalktım bebişe kahvaltını yedirdim, uyuttum ve hemen bir elmalı kek yaptım. 12 gibi hazırlanmaya başladık, kekimizi aldık, çayımızı yaptık pastane den biraz börekte alacağız ve yiyeceklerimiz hazır, tabii ki de uçurtmamızı da aldık :). Bu arada bebiş uyandı ona biraz süt içerdim ve hazırlanmaya başladık.
Çok güzel bir gün geçirdik, 2 den 5 e kadar oradaydık, güneşlendik, uçurtmamızı uçurduk :), bebiş için çok iyi oldu biraz evden cıktı ve temiz hava aldı. İnşallah hasta olamaz.
Çok güzel bir gün geçirdik, 2 den 5 e kadar oradaydık, güneşlendik, uçurtmamızı uçurduk :), bebiş için çok iyi oldu biraz evden cıktı ve temiz hava aldı. İnşallah hasta olamaz.
Subscribe to:
Posts (Atom)