Pages

Thursday, June 5, 2014

Fırında patatesli örtülü sote tavuk

4 tavuk but
3 patates
2 soğan
1 domates
4 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Sıvıyağ

Patatesleri soyuyoruz, ince ince yuvarlak şekilde doğruyoruz ve yarı kıvamda kızartıyoruz.


Tavuk butları kemik ve deri kısımları ayırdıktan sonra küp küp doğruyoruz. 


Soğanları, biberleri ve domatesleri küp küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz. Tavuğu, soğanı ve sarımsağı koyup soteliyoruz. 


Soğanı öldürünce biberleri ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Biberin rengi değişince domatesi ekliyoruz ve üzerine yayıyoruz ki tavuk suyunu çeksin. Tuzunu, karabiberi atıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 


Kızarttığımız patateslerin yarısını fırın kabının zemine diziyoruz.


Üzerine tavuklu harcı döküyoruz. 


Üzerine kalan patatesleri diziyoruz.


Kremayı döküyoruz, toz biber serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...






No comments:

Post a Comment