Monday, March 17, 2014
Monday, March 3, 2014
Salçalı tavuk sote
1 tavuk göğüs
1 kırmızı biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tavuk göğüsünü kuşbaşı ve kırmızı biberi küp küp şekilde doğrayın.
Tencereye tereyağı ve salçayı koyun.
1 kırmızı biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tavuk göğüsünü kuşbaşı ve kırmızı biberi küp küp şekilde doğrayın.
Tencereye tereyağı ve salçayı koyun.
Sonra küp küp doğradınız biberi koyun ve karıştırın.
Tavuk etlerini koyun ve karıştırarak kavurun.
Baharatların da katıp tencerenin ağzı kapalı şekilde etler pişene kadar pişirin. Her zaman tavuk sotenin yanında pilav yapıyorum, birlikte çok yakışıyorlar. Afiyet olsun...
Saturday, February 8, 2014
Yayla çorbası
4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
8 su bardağı et suyu
Nane
Pul biber
Tuz
Zeytinyağı
Pirinçleri 2 su bardağı et suyu ile şişene kadar pişirin.
Yumurta, un ve yoğurdu bir kasede çırpın. Kalan 6 su bardağı et suyunu pirinçlere ekleyin.
Yumurtalı harcı yavaş yavaş pirinçlerle karıştırın. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra tuzu ayarlayın.
Zeytinyağında pul biber ve nane yakıp çorbaya karıştırın. Afiyet olsun...
Monday, January 20, 2014
Tuesday, January 7, 2014
Tavuk soslu makarna
Biz ailecek makarnayı çok severiz, her hafta makarna pişiririm, favorimiz peynirli makarna ama çeşitli soslarla makarnayı severiz. Bu tarifi makarnanın paketin arkasında buldum, biz sevdik umarım sizde seversiniz.
1 paket makarna
200 gr. tavuk göğüs
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 sivri biber
1 soğan
Sıvı yağ, tuz ve karabiber
Sıvı yağı ekleyerek küp şeklinde kesilmiş tavuk göğüsü kavurun.
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın, pişmiş olduğunda süzün ve sos ile karıştırarak servis edin. Afiyet olsun...
1 paket makarna
200 gr. tavuk göğüs
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 sivri biber
1 soğan
Sıvı yağ, tuz ve karabiber
Sıvı yağı ekleyerek küp şeklinde kesilmiş tavuk göğüsü kavurun.
Tavuk suyunu bırakınca soğanı ve salçayı ekleyin.
Küp şeklinde doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın, pişmiş olduğunda süzün ve sos ile karıştırarak servis edin. Afiyet olsun...
Monday, November 18, 2013
Peleş Şatosu
Ağustostaki tatilimizin devamı, bugün Peleş Şatosu, şato ile ilgili bütün bilgiler bu linkte: http://en.wikipedia.org/wiki/Pele%C8%99_Castle
Diğer Peleş Şatosundaki resimlerimiz burada: https://www.facebook.com/lale.ozler/media_set?set=a.10202091830509693.1073741831.1005335227&type=3&uploaded=43
Diğer Peleş Şatosundaki resimlerimiz burada: https://www.facebook.com/lale.ozler/media_set?set=a.10202091830509693.1073741831.1005335227&type=3&uploaded=43
Friday, November 8, 2013
Güveçte tavuk tarifi
4 kişilik
400 gr. tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
400 gr. mantar
1 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Maydanoz
Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra salçayı ekleyip karıştırın.
Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ekleyin ve çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun.
Küp doğranan domatesleri, sivri biberi ve mantarı ekledikten sonra kısık ateşte 30 dk. pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Pişen yemeği güveç kabına alın, üzerine kaşar dilimleri serpin ve fırına koyun.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın inçe kıyılmış maydanoz serpin ve servise hazır. Afiyet olsun...
400 gr. tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
400 gr. mantar
1 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Maydanoz
Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra salçayı ekleyip karıştırın.
Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ekleyin ve çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun.
Küp doğranan domatesleri, sivri biberi ve mantarı ekledikten sonra kısık ateşte 30 dk. pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Pişen yemeği güveç kabına alın, üzerine kaşar dilimleri serpin ve fırına koyun.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın inçe kıyılmış maydanoz serpin ve servise hazır. Afiyet olsun...
Subscribe to:
Posts (Atom)