1 adet bütün tavuk
1 limon
1 adet tavuk harcı
Sıvıyağ
10 - 15 Karanfil
1 bardak su
Tavuğu yıkayın ve kurulayın Once tavuğunuzun sırt derisini hafifce gevşeterek deri ile etin arasına (deriyi yırtmadan gidebildiğiniz kadar giderek) sıvıyağ sürün Aynı işlemi goğüs ve but kısımlarınada uygulayın Kalan sıvıyağ tavuğun üst derisine ve icine sürün Tavuk harcını tavuğun üst derisine ve icine sürün
Bir catalın yardımıyla limonu delin ve karanfileri limona batırın limonu tavuğun icine koyun
Hazırladığınız tavuğu fırın kabına yerleştirin ve yanına suyu dokun 200 derece fırında 60-70 dakika bırakın Kızaran tavuğunuzu sıcak servis yapın Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment