400 gr. tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
400 gr. mantar
1 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Maydanoz
Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra salçayı ekleyip karıştırın.
Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ekleyin ve çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun.
Küp doğranan domatesleri, sivri biberi ve mantarı ekledikten sonra kısık ateşte 30 dk. pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Pişen yemeği güveç kabına alın, üzerine kaşar dilimleri serpin ve fırına koyun.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın inçe kıyılmış maydanoz serpin ve servise hazır. Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment